VIDEO: Congresul Mondial Antiaging

Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, a participat recent la Congresul Mondial de Medicină Antiaging, de la Monaco.

Marea surpriză a fost acolo, la lucrările Congresului, să constate asocierea termenului de „suflet”, celui de „trup”: în medicina alternativă se vorbește foarte mult despre această dimensiune a sănătății noastre, dar iată, acum această idee a fost preluată și de medicina alopată. Nu putem fi sănătoși, echilibrați și frumoși dacă nu avem grijă și de suflet. Felul în care simțim, în care ne comportăm, în care relaționăm cu ceea ce ne înconjoară, își lasă amprenta inclusiv asupra chipului nostru.

S-a vorbit despre microinflamațiile din organism, care accelerează procesul îmbătrânirii și dezvoltarea bolilor degenerative; despre regimul de viață care ar trebui urmat pentru ceea ce doamna doctor numește „beautiful aging”. Chiar dacă nu poate fi ca în povești, și anume tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, înaintarea în vârstă într-un fel armonios, păstrându-ne sănătatea, armonia și echilibrul este un deziderat care merită toată atenția noastră.

Mai mult decât atât, ce înseamnă să fii sănătos și să arăți bine, de ce să nu exagerăm cu procedurile estetice și cum trebuie să ne îngrijim pentru un viitor care să ne placă, aflați la Întâlniri Capitale, din dialogul doamnei dr. Iulia Panțuru cu Ioana Brușten.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.