Amenzi şi marfă confiscată în Capitală de inspectorii ANSVSA şi DSVSA

Inspectorii sanitari-veterinari au organizat în Capitală o acţiune specială de control şi supraveghere, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor de Florii şi a Paştelui Catolic. În urma acestei acţiuni, au aplicat amenzi de peste 583.000 de lei şi au fost confiscate aproape 1.500 de kilograme de alimente.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, controlul a fost efectuat de inspectorii ANSVSA şi DSVSA Bucureşti în intervalul 14 – 16 aprilie 2022. Au fost verificate 76 de unităţi de alimentaţie publică (4 pescării, 34 de măcelării, 38 de magazine alimentare), în vederea controlării condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate pieţei, precum şi alte alimente de origine animală şi non-animală.

În urma verificărilor efectuate în această perioadă, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 583.200 de lei.

Totodată a fost confiscate 1.478,5 kg de alimente (174,47 kg organe de miel, 18 litri de lapte, 40 de bucăţi de ouă, 9 kg de peşte, 6,5 kg de organe de pasăre şi 158,05 kg de produse din carne).

Principalele cause ale sancţiunilor au fost : comercializarea directă către consummator a produselor alimentare în spaţii neaprobate/neautorizate/neînregistrate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare, precum şi nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare.
În urma acestor controale, ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor ca achiziţionarea produselor alimentare pentru Sărbătorile Pascale, să fie făcută numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar-veterinar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.