VIDEO: Piața chirurgiei estetice clandestine din țara noastră este activă!

Medici care nu sunt medici sau nu au drept de practică operează sau efectuează diverse proceduri plătite scump de pacienți, cu mii de euro uneori, și care se sfârșesc adesea prost. Doamna doctor Dana Jianu, chirurg plastician, doctor în științe medicale, cercetător științific și ex profesor asociat UMF Carol Davila, un nume de prestigiu în domeniul acesta în țară și în străinătate, o numește medicină de tarabă.

De ce rezistă medicina de tarabă în România?

Pentru că oamenii sunt naivi, pot fi atrași cu ușurință de așa zișii specialiști, care nu au certificările necesare. Escrocii care se dau drept medici pot cauza daune și probleme grave de sănătate oamenilor, de asemenea, crează cheltuieli în sistemul de stat unde acești oameni vor trebui tratați după experiențele nefericite.

În București sau în alte orașe din țară există o mulțime de reclame care vorbesc despre medicina estetică; atenție, pot fi o mare impostură! De foarte multe ori este vorba de persoane fără pregătire medicală sau medici care își depășesc competența; actele medicale de modificare a structurilor faciale sau corporale sunt apanajul chirurgiei plastice și a microchirurgiei reconstructive, cei care nu au aceste competențe nu ar trebui să le efectueze pentru că nu sunt pregătiți. Când și cum se fac așa cum trebuie aceste proceduri, unde anume, ca să evităm tot felul de surprize și boli, în căutarea frumuseții și a întineririi, aflati In Comunitate. Ioana Brușten vorbește cu dr Dana Jianu despre diplome care nu înseamnă nimic și despre persoane care se ocupă cu lucruri extrem de fine din sfera sănătății fără să aibă pregătirea necesară.

Trebuie să țineți minte despre chilipirurile financiare și de timp- adică probleme care să se rezolvă foarte rapid- că nu sunt de bun augur, ca și dispozitivele medicale și produsele comandate online. Și nu toate cererile de transformări ale chipului sau corpului nostru au sens- medicul este cel care decide dacă într-adevăr este nevoie de acea transformare, altfel ”această medicină de tarabă are efectul de a schimonosi, vulgariza, uniformiza chipuri care nu au nevoie de aceste transformări… Trebuie să evaluăm cu multă știință și multă conștiință cererile fiecărui pacient.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.