Gabriel Coveșeanu, Manager Teatrul „Ion Creangă”: ”Sunt povești din care putem trage învățăminte”

Despre proiectul de intervenție culturală „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”, inițiat de Teatrul „Ion Creangă”, derulat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), au aflat Andreea și Alex de la Gabriel Coveșeanu, Manager Teatrul „Ion Creangă”, invitat în „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

„Poveștile ne însoțesc de-a lungul întregii noastre vieți. Creștem ascultând povești, apoi ne trăim propriile povești. Noi, de la Teatrul Ion Creangă credem că poveștile ne ajută foarte mult, ne fac bine, indiferent de situație. Sunt povești din care putem trage învățăminte, ne ajută să mergem mai departe. Așa s-a născut proiectul. În cadrul acestor povești vom avea de-a face cu copiii care sunt nevoiți să triăiască într-un context aparte, copii care au atât de mare nevoie de povești care să le facă bine. Să își spună propria poveste, care nu e întotdeauna una frumoasă, dar din care cu toții putem trage învățăminte”, explică Gabriel Coveșeanu.

Dacă vrei să afli ce spune despre fenomenul bullying-ului și cum îi va ajuta proiectul, ce poveste va fi pusă în scenă la Teatrul ”Ion Creangă” și cine va juca în piesă, cu cine se vor întâlni copiii, ce spune despre filmul în care joacă, vezi VIDEO.

”Ceea ce încercăm este să îi facem pe copii să realizeze că bullying-ul există și că pot fi victime sau agresori și că trecerea de la victimă la agresor se poate face într-o fracțiune de secundă. Prin exerciții de imaginație, scriere creativă, încercăm să îi facem să cunoască modul în care ar putea să evite astfel de situații. Ne-am propus ca din poveștile copiilor să facem un album ”Povești care ne fac bine”. Din toate vom extrage 24 care vor fi tipărite într-un ”Manual de Bine”. Programul a început la sfârșitul lunii martie și se derulează până la sfârșitul lui septembrie”, spune Managerul Teatrului ”Ion Creangă”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.