”Opera de trei parale”, în regia lui Răzvan Mazilu, premieră la Teatrul Excelsior

Credit foto: Andrei Gîndac

Teatrul Excelsior prezintă, în această seră,  de la ora 19:00, premiera spectacolului ”Opera de trei parale” de Bertolt Brecht și Kurt Weill. Regia, coregrafia și costumele poartă semnătura lui Răzvan Mazilu, iar decorul este realizat de Dragoș Buhagiar.

”Opera de trei parale” este al treilea spectacol muzical pe care Răzvan Mazilu îl realizează aici, după ”Familia Addams” și ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”.

 

Spectacolul lumii urcă pe scenă și vi se dezvăluie electrizant, bulversant, imprevizibil (ca viața!) într-o creație scenică de o teatralitate cuceritoare, care îmbină grandoarea și decadența, sarcasmul și umorul, ludicul și luciditatea. „Opera de trei parale” este, în viziunea lui Răzvan Mazilu, un manifest – artistic și estetic – ce se îmbogățește ca rezonanță și semnificații prin pasiunea și energia creatoare a tinerei trupe de actori a Teatrului Excelsior, pe care o veți (re)descoperi într-o formulă extinsă.

”Opera de trei parale” este un musical atipic, un non-musical care comentează ironic-inteligent genul liric și îl pune în relație cu alte genuri, cu alte stiluri – cu liedul, cu cabaretul. Este un spectacol care nu ține cont de nicio „rețetă” pe care este construit un musical în adevăratul sens al cuvântului”, spune Răzvan Mazilu.

Inspirată din piesa dramaturgului englez John Gay, „Opera cerșetorului” (1728), „Opera de trei parale” a avut premiera absolută la Berlin, în 1928, într-un climat social tensionat care a influențat decisiv viziunea lui Bertolt Brecht asupra teatrului, privit ca un posibil catalizator al schimbării sociale. În aparență o oglindă a societății de acum un secol, „Opera” lui Bertolt Brecht își confirmă acut actualitatea în aceste vremuri tulburi. Dincolo de amestecul fascinant de influențe stilistice, veți descoperi și un spectacol care vorbește despre rolul teatrului ca oglindă a lumii, dar și ca spațiu al posibilității de salvare și de a schimba realitatea, anunță reprezentanții teatrului.

În rolurile principale îi veți vedea pe: Lucian Ionescu – Mackie Șiș, Maria Alexievici și Oana Predescu – Polly Peachum, Mihai Mitrea – domnul Peachum, Mihaela Coveșeanu – soția lui, Dan Pughineanu – Amfitrionul/Marlene, alături de:  Ana Udroiu – Lucy,   Mircea Alexandru Băluță – ”Tiger” Brown, șeful poliției, Mihaela Trofimov – Jenny Speluncă, Alex Popa – polițistul Smith, Dan Clucinschi – Filch, Dragoș Spahiu – pastorul. În banda de hoți au fost distribuiți: Ovidiu Ușvat, Alex Călin, Matei Arvunescu, Ion Bechet, Dana Marineci, iar fetele de la bordel sunt jucate de: Andreea Hristu, Iulia Samson, Raluca Botez și Robert Radoveneanu – doamna bătrână.

Următoarele reprezentații vor fi pe 18, 27 și 28 mai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.