Stelian Bujduveanu (viceprimar general PNL): „Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București”!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Viceprimarul general liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a declarat, astăzi, că, în următorii doi ani, vrea să tripleze numărul locurilor din parcările publice. Astfel, de la circa 12 mii de locuri, ar urma să se ajungă la peste 30 de mii.

Noile locuri de parcare vor însemna desființarea parcării gratuite, deoarece folosirea oricărui petic de teren din domeniul public drept loc de parcare trebuie să fie taxată, a explicat Bujduveanu.

Viceprimarul liberal mai spune că va elibera trotuarele de mașini: „Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”.

Pe de altă parte, prin investiții în digitalizarea parcărilor municipale, va crește gradul de încasare a taxelor de parcare pentru locurile din parcările Municipalității până la 1 milion de lei zilnic.

Primăria Capitalei va renunța la actualii parcagii, în beneficiul metodelor moderne de plată – cu cardul, online etc. În același timp, Poliția Locală a Municipiului București va trebui să controleze mai bine fenomenul parcării neregulamentare.

După realizarea investițiilor necesare creșterii gradului de încasare a taxelor de parcare, Municipalitatea va stabili dacă parcările municipale vor fi administrate de către o administrație din subordine, de către o companie proprie sau de către un agent economic privat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.