UPDATE: Război în Ucraina – Romania sprijină adoptarea celui de-al saselea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei

Agresiunea Rusiei in Ucraina si situatia din Balcanii de Vest se vor afla azi, pe agenda reuniunii ministrilor europeni de externe, la Bruxelles. Ministrul de externe Bogdan Aurescu va reitera sprijinul Romaniei pentru adoptarea celui de-al saselea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei si va informa cu privire la sprijinul oferit de tara noastra Ucrainei. Va reitera, de asemenea, sprijinul Romaniei pentru parcursul simultan al Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei de aderare la Uniunea Europeana. Bogdan Aurescu va prezenta evaluarea partii romane cu privire la evolutiile situatiei de securitate, inclusiv recentele provocari din regiunea transnistreana a Republicii Moldova.

Peste 600 de oameni și-au pierdut viața in regiunea Harkov, de la inceputul razboiului. Autoritațile locale au inceput anchetarea crimelor de razboi, dupa ce au fost documentate cazuri de civili uciși cu brutalitate.
,, Ofensiva armatei ucrainene a impins trupele ruse spre granița și, in prezent, forțele locale controleaza un perimetru de circa 40 de km patrați in jurul orașului, dar numarul persoanelor care și-au pierdut viața in regiunea Harkov de la inceputul razboiului e foarte mare.
Olena /Baranik/, purtator de cuvant al poliției regiunii: ”29 de copii au murit in urma acestei navaliri rusești; in total, 668 de persoane au decedat. Noi doar documentam crimele, dupa care toate materialele sunt preluate de Serviciul Secret al Ucrainei sau de Procuratura. Ei deschid dosare penale. Ultima locație unde am lucrat cu angajații poliției este Vilhivka. Dupa ce a fost eliberata, noi am gasit cadavre ingropate in curțile caselor. Au fost trei oameni care au fost impușcați dintr-un tanc rusesc, lucruri pe care ni le-au comunicat martorii oculari, oameni care au reușit sa supraviețuiasca.”

Armata Ucrainei a inceput o serie de ofensive pe axa Izium-Donbas dupa ce Batalionul 92 Mecanizat, care a luptat la Harkov, a reușit sa distruga cateva zeci de blindate ale armatei ruse. Atacurile armatei ruse au continuat in Lviv, unde a avut loc astazi un atac cu rachete, și in zona de sud, unde se incearca forțarea unui culoar terestru dinspre Odesa spre Crimeea, anexata de Federația Rusa in 2014.” – corespondentul Radio Romania, Ilie Pintea.

Sursa foto:  aa.com.tr

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.