„Crosul Schimbării”, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

Peste 2.500 de persoane sunt aşteptate să participe la „Crosul Schimbării”, organizat pe 5 iunie de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător în Parcul Plumbuita şi Peninsula Tei Toboc, eveniment dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice.

„Crosul Schimbării” este organizat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB), partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, Godmother şi HOSPICE Casa Speranţei.

„La eveniment sunt aşteptate să participe peste 2.500 de persoane, dintre care peste 500 de alergători de toate vârstele. Efectele consumului nesustenabil şi ale poluării sunt din ce în ce mai evidente şi subliniate de multe cercetări. În 2020, de exemplu, nivelul apelor subterane din Europa a scăzut alarmant de mult, iar anumite zone din România şi Polonia s-au luptat cu cea mai grea secetă din ultimul secol. În acest context, evenimentul sportiv de pe 5 iunie îşi asumă o temă de maximă importanţă şi actualitate: cea a schimbărilor climatice. În acelaşi timp îşi propune ca, prin intermediul unor activităţi pentru întreaga familie, să crească notorietatea acestui subiect şi să arate cum fiecare gest mic dar constant poate contribui la schimbări importante”, arată într-un comunicat organizatorii.

„Crosul Schimbării” va avea loc între orele 9.00-15.00 în Parcul Plumbuita din Capitală şi include două trasee:

  • Crosul Mare (5,6 km) care se adresează persoanelor de peste 18 ani;
  • Crosul Mic (1,2 km) adresat copiilor cu vârste de până la 18 ani.

Înscrierile se pot face pe www.crosulschimbarii.ro: participarea la Crosul Mic este gratuită, iar participarea la Crosul Mare implică achiziţionarea unui bilet în valoare de 50 de lei, toate încasările fiind donate în beneficiul Hospice Casa Speranţei.

Fiecare alergător care va participa la „Crosul Schimbării” va primi un kit al alergătorului cu materiale esenţiale pentru cursă şi surprize din partea sponsorilor, iar fiecare „finisher” va primi o medalie, potrivit organizatorilor.

În plus, pe toată durata evenimentului, sponsorii şi partenerii au pregătit numeroase ateliere, activităţi educaţionale şi multe alte acţiuni dedicate conştientizării importanţei protecţiei mediului.

„Aflat la prima ediţie, ‘Crosul schimbării’ este un eveniment deschizător de drumuri care contribuie semnificativ, prin asocierea cu Alianţa EU-CONEXUS, la promovarea sustenabiliăţii şi adresarea problemelor climatice”, afirmă organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.