Ziua Teatrului Masca, în Parcul Crângași

Teatrul Masca împlinește astăzi, 24 mai, 32 de ani de la înființare.

Evenimentul va fi marcat printr-o întâlnire cu publicul, în Parcul Crângași, la ora 19:00, când va fi prezentat spectacolul ”București. Livrator”, scenariul și regia: David Schwartz.

Distribuția reunește nume importante ale acestei trupe, dar și tineri colaboratori: Alina Crăiță, Alex Cruceru, Petru Marginean, Valentin Mihalache, Cristina Panait, Anamaria Pîslaru.

Propunerea de a crea acest spectacol nonverbal a venit din partea directoarei teatrului, Anca Florea, și a fost o provocare și pentru el, spunea regizorul David Schwartz, în emisiunea Spectacol@București.ro, înainte de premiera din Amfiteatrul în aer liber, în luna iunie 2021.
E povestea unei livratoare de mâncare de la companie fictivă, dar este, de fapt, despre viața acestei categorii de lucrători și problemele lor reale.

A lucrat pe partea de documetare și concept timp de 8 luni.
”Nu e o dramă, e un spectacol construit alert, cu multă muzică și mișcare, care alternează momente triste și comice. Se adresează tuturor categoriilor socio-profesionale”

Regizorul David Schwartz spera de anul trecut,  că spectacolul va fi văzut de căt mai mulți oameni care nu sunt de fel spectatori de teatru, atunci când Teatrul Masca își  reia stagiunea outdoor din parcurile de cartier, din București. Iată că acest lucru se întâmplă chiar astăzi.

Următoarea reprezentație va fi în Parcul Titan, pe 27 mai.

”Sarbatorim Ziua Teatrului Masca in Parcul Crangasi, in mijlocul publicului nostru din cartiere. Azi repetam impreuna cu regizorul David Schwartz si maine va invitam la BUCUREȘTI LIVRATOR, un spectacol care desi a avut premiera anul trecut nu a avut ocazia sa fie jucat in parcurile bucurestene. Intr-un fel, un mare fel, putem spune ca sarbatorim 32 de ani cu o premiera! Va asteptam cu mare drag!”, a scris pe gagina sa de Facebook managerul Anca Florea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.