Nole şi Rafa au trecut fără probleme de primul tur la Roland Garros

Sârbul Novak Djokovic numărul unu mondial şi deţinătorul trofeului, s-a calificat fără probleme în turul secund al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. El l-a învins în trei seturi cu 6-3, 6-1, 6-0, pe japonezul Yoshihito Nishioka (locul 99 ATP).

La o zi după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani, Djokovic a început cu dreptul campania de câştigare a celui de-al 21-lea său trofeu de Grand Slam, care i-ar permite să egaleze recordul deţinut de spaniolul Rafael Nadal din luna ianuarie, după victoria acestuia de la Australian Open.

În turul secund, Djokovic îl va întâlni pe câştigătorul din meciul dintre argentinianul Federico Coria şi slovacul Alex Molcan.

Rafael Nadal cap de serie numărul 5, a câştigat şi el lejer în prima manşă cu 6-2, 6-2, 6-2 partida cu australianul Jordan Thompson, obţinând a 106-a sa victorie în 109 meciuri disputate de-a lungul carierei sale la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de 13 ori până acum (un record).

De asemenea, aceasta a fost a 299-a victorie obţinută de Nadal în Mare Şlem. Ibericul speră astfel să intre în clubul jucătorilor cu peste 300 de succese în cele patru turnee majore ale circuitului profesionist, din care fac parte Roger Federer şi Novak Djokovic, în cazul unei victorii în faţa francezului Corentin Moutet beneficiarul unui wild card, care a reuşit să-l învingă în patru seturi, 2-6, 6-3, 7-6 (7/2), 6-3, pe elveţianul Stan Wawrinka, campion pe zgura pariziană în 2015.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.