Florin Stoican – „Noi am cerut demisia actualei conduceri a Administrației Parcului Natural Văcărești”!

Asociația Parcul Național Văcărești vrea să renunțe la colaborarea cu Primăria Capitalei și solicită demisia actualei conduceri a Administrației Parcului Natural Văcărești.

Florin Stoican, fondator al Asociației Parcul Național Văcărești, a răspuns la câteva întrebări pentru București FM.

De ce s-a ajuns aici, în condițiile în care lucrurile începeau să meargă bine cu Primăria? Aveați acel parteneriat semnat. Ce s-a întâmplat cu primăria?

„Cu primăria merge bine în continuare. Adică avem inclusiv declarațiile domnului primar care spun că susține parteneriatul și și-l dorește. Problema este cu administrația parcului, care e structura primăriei, cu ei nu ne putem înțelege acum ce probleme interne au în primăria asta nu mai știu.”

Ce nu vrea să respecte administrația?

„Administrația nu vrea să respecte promisiunile față de noi, nu mai comunică absolut deloc cu noi de vreo 3 luni de zile zero transparență, zero comunicare, deși eram parteneri. Până la urmă noi i-am ajutat să devină administratorii parcului și ne refuză absolut toate activitățile pe care încercăm să le facem în parc. Practic încearcă să ne înlăture.”

Cu primarul general ați vorbit?

„Am avut o întâlnire la Primărie foarte bună, de aproape 2 ore în care i-am explicat toată situația primarului. Credem că a înțeles. A spus că își dorește în continuare parteneriatul. După acea întâlnire a fost și o vizită în Văcărești a dânsului. A afirmat încă o dată că se susține parteneriatul și colaborarea cu societatea civilă, dar din partea administrației parcului se pare că e altă abordare și ei nu își doresc asta.”

În momentul ăsta ce se întâmplă dacă se rupe acest parteneriat? Ce se întâmplă cu dumneavoastră cu Parcul Național Văcărește? Încotro, ca administrație?

„Parcul rămâne acolo. El este protejat  prin hotărâre de Guvern, asta e clar. Suntem bucuroși că există. Noi am cerut demisia actualei conduceri a administrației parcului și sperăm că cu asta se rezolvă situația și ne reîntoarcem la masa dialogului.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.