Dinamo retrogradează după 74 de ani. Fanii au strigat „Rușine, rușine”!

„Istoria vă obligă” a fost unul dintre mesajele afișate de numeroșii fani dinamoviști care au înfruntat vremea urată pentru a-și susține echipa favorită în încercarea de salvare de la retrogradare.

Da, istoria acestui club enorm pentru fotbalul romanesc obliga!
Obliga jucătorii și conducătorii să joace fotbal etapă de etapă astfel încât Dinamo București, DUBLU SEMIFINALISTA în cupele europene (în sezoanele 1983/1984 și 1989/1990) să NU AJUNGĂ să lupte pentru evitarea retrogradării!

Istoria acestui club îi obliga pe conducătorii din Ștefan cel Mare să nu ascundă vânzarea celor mai buni jucători an de an sub vorbe pompoase de genul „lăsați-ne să ne pregătim pentru Champions League”!

De la Dinu și Lucescu, Dumitrache, Pîrcalab, Andone, Dudu Georgescu, Augustin, Mateut, Lupu, Rednic ori Răducioiu la Dănciulescu sau Mutu, tricourile alb-roșii au fost definiția luptei pentru supremație!
Fie cu eterna rivala, Steaua, fie cu Hamburg, Liverpool ori Sampdoria Genoa.
Întotdeauna pentru locul întăi!

Istoria acestui club a fost cea a luptei.
74 de ani de lupta.

Meciul retur al dublei manșe împotrivă Universității Cluj a fost doar (încă) o borna ce marchează căderea unei legende.

Cu Tescan deschizând scorul pentru oaspeți spectaculos încă din minutul 17, atunci când l-a surprins pe pafaristul portar dinamovist Esanu ieșit aiurea din poarta, și cu Dinamo egalând doua minute mai tărziu prin prin Morar, cele doua echipe au oferit un „spectacol” fotbalistic mai degrabă de ligă secundă, cu Dinamo presând din inerție (14 cornere, 6 suturi pe poarta și alte 8 suturi pe lângă buturile adverse) și cu oaspeții multumindu-se să protejeze avantajul de doua goluri obținut în meciul tur.

Lipsa de valoare a lotului încropit de alb-roșii și-a pus clar amprenta asupra calității jocului gazdelor, numărul incredibil de mare al greșelilor tehnice (pase greșite, intercepții ratate ori centrări în peluză) arătând că de fapt șansa celei de-a doua cea mai titrata echipa de fotbal românească de-abia acum apare.
Acesta este momentul ZERO pentru Dinamo București!

Cu enorm de mulți fani, cu o istorie care obligă cu adevărat, Dinamo București are șansa să construiască, să se RECONSTRUIASCĂ!

Dinamo București a retrogradat.
Doar de Dinamo depinde să (re)devina acea echipa, cea a adevăraților căini roșii, cea care 74 de ani a luptat pentru locul întăi!

Regele a murit, trăiască regele!

P.S. Pentru cei interesati, asa marca Dinamo in 1983 in semifinalele Cupei Campionilor Europeni:

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.