Regele zgurei merge in semifinale la Roland Garros!

Sursa: Eurosport

6-2, 4-6, 6-2, 7-6!
Nu a zâmbit nici o fracțiune de secundă pe tot parcursul meciului, punând toată energia în ceea ce ar putea fi ultima confruntare pariziană între doi coloși.

Cei doi s-au întâlnit in 58 de meciuri.
Din acestea, în 50 de cazuri cine a câștigat primul set a câștigat partida!
Ultima întâlnire de la Roland Garros a avut loc anul trecut, în semifinală, și s-a încheiat cu victoria lui Djokovic.

Djokovic – favorit pe hârtie, primul motiv fiind ora meciului. Desfășurarea partidei de la ora 22:00 înseamnă o temperatură mai mică și o diminuare a caracteristicilor terenului de zgură, care devine astfel mai apropiat de „hard” – preferat de Nole.

Partida a început cu un break al lui Nadal, care a repetat reușita în ghemul 5: 4-1 în 35 de minute.
La 5-2, Nadal a servit pentru set.
Foarte bun la fileu, cu un serviciu sigur şi permanent concentrat, Rafa a închis setul după 49 de minute: 6-2.

Nadal intră la fel de hotărât și în setul 2. Djokovic s-a luptat din

Sursa: Eurosport

răsputeri să nu-și piardă serviciul, a salvat șase mingi de break, dar nu a putut împiedica un debut similar primului set: break Nadal după un ghem care a durat 15 minute.
Mai mult, Nadal face dublu break (3-0) și îl ține pe Djokovic sub o presiune constantă. În ghemul patru, Nole câștigă primul punct pe serviciul adversarului (3-1), apoi își câștigă serviciul (3,-2), încercând să ignore publicul care nu i-a fost deloc favorabil.

Meciul diferă față de primul set, are mai multă consistență din partea sârbului, care impune mai des ritmul. Ghemul șase a adus prima dublă greșeală pentru spaniol și prima avertizare pentru depășirea timpului de serviciu. După 17 minute și cinci mingi de break. Nole egalează situația: 3-3. Valul de încredere adus de câștigarea a trei puncte consecutive era evident; cu toate acestea, sârbul face o dublă greșeală, însă se echilibrează rapid şi-și face serviciul: 4-3 Djokovic.

Nole intră la conducerea meciului, impune ritmul și încearcă mai des să-l determine pe Nadal să greșească. Nu reușește total, iar Nadal pune capăt seriei de puncte câștigătoare înregistrate de sârb: 4-4. La 5-4, Nole a avut minge de set, dar Nadal i-a ținut piept. Nu a putut face același lucru la a doua minge de set: 6-4 Djokovic

Setul trei începe la fel ca celelalte două: cu serviciul lui Djokovic și cu break în dreptul Nadal. Urmează un punct pe propriul serviciu și 2-0 Nadal. Nole răspunde cu un punct pe propriul serviciu, apoi urmează un ghem în care Rafa face duble greșeli. Dar, în egală măsură, face puncte incredibile la fileu și nu cedează ușor: 3-1 Nadal! Și destul de rapid 4-1, după un ghem cu multe ruperi de ritm, inteligent conduse de spaniol.

Nadal a stăpânit foarte bine jocul la fileu, cu avantaje la fiecare venire curajoasă în față. În plus, toate ezitările adversarului sunt penalizate la acest nivel: 5-1 Rafa. Un ghem la zero în dreptul sârbului, care, totuși, arată un joc diferit de setul anterior, mai ezitant și cu mult mai puține soluții: 5-2 Rafa.
După trei ore de joc, Rafael Nadal închide setul 3: 6-2.

O ciudată așezare a game-urilor face ca și setul patru să înceapă cu serviciul lui Djokovic. Și cu punct în favoarea sa: 1-0 Nole.
În game ul doi, Nole ratează o lovitură și lovește fileul cu racheta, nervos, provocând o reacție ostilă și foarte zgomotoasa a tribunei. Cu toate acestea, face breakul, spre nemulțumirea lui Rafa care își vede anulată o minge pentru care se bucurase prematur.
Djokovic accelerează și nu-i dă spaniolului ocazia să se dezmeticească: 3-0!… 3-1….4-1.

Nadal își adună puterile pentru serviciu și reușește, la rându-i, un foarte scurt game la zero: 4-2 Djokovic.
Publicul este mult, mult prea părtinitor, la limita suportabilului, făcându-l pe arbitrul de scaun să ceară în mod repetat liniște.
Deși vizibil nemulțumit, sârbul își face serviciul: 5-2.
Nadal răspunde cu aceeași monedă: 5-3 Nole.

Pe serviciul lui Djokovic, Nadal joacă perfect pe zonele laterale, dar Nole are servicii foarte solide și o minge de set pe care o ratează. Ca și pe a doua. După care, pe principiul că ocaziile se răzbună, Rafa face breakul – primul din acest set: 5-4 Nole.
Game ul zece ne arată un Nadal hotărât și solid, care egalează situația: 5-5. Egalitatea se păstrează și, după patru ore de la începerea partidei, avem tie-break în setul patru!

Sursa: Eurosport

Tie-break-ul începe cu Djokovic la serviciu și continuă rapid cu un 3-0 Nadal. 3-1, 4-1, 5-1, 6-1!
Nadal are cinci mingi de meci și o fructifică pe a patra!

In semifinala, Rafael Nadal va juca impotriva lui Alexander Zverev.
Meciul este programat vineri, 3 iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.