UPDATE: Război în Ucraina – Explozii puternice în Kiev

Explozii puternice au zguduit Kievul în această dimineaţă, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, într-un mesaj difuzat pe Telegram, relatează AFP şi Reuters.

”Câteva explozii au avut loc în cartierele Darnytsky şi Dniprovsky din oraş. Echipele de intervenţie sting incendiul”, a scris primarul capitalei Ucrainei. Sirenele au sunat în multe alte oraşe ale ţării.

La rândul său, primarul din Brovari, oraş de la periferia Kievului, Ihor Sapojko, a anunţat, în jurul orei 06:00, că ruşii au lansat atacuri în imediata vecinătate a localităţii.

”Deocamdată, nu există informaţii despre distrugeri în comunitatea Brovari. Vă îndemnăm să rămâneţi calmi şi în locuri sigure” – a subliniat Sapojko, într-un mesaj către localnici

Lupte de stradă au loc în Sievierodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, unde forţele Moscovei au lansat o ofensivă puternică pentru a controla întregul bazin minier Donbass.

”Situaţia la Sievierodoneţk, unde continuă luptele de stradă, rămâne extrem de dificilă”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video difuzat în noaptea de sâmbătă spre duminică, deplângând ”raidurile aeriene, tirurile de artilerie şi cu rachete constante’

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.