Stelian Bujduveanu: „În București, trebuie să se plătească parcarea”!

Sursa foto: Daniel Băluță/facebook

În paralel cu digitalizarea serviciilor de parcare, prin introducerea unor facilități de plată moderne, se va schimba filosofia de parcare. Parcarea gratuită pe trotuare va dispărea.

Astfel, din această vară, va demara un proiect pe inelul central al Capitalei. Pe toate străzile din această zonă centrală, vor exista locuri de parcare cu plată, iar la marginea trotuarelor vor fi montați stâlpișori pentru a împiedica parcarea gratuită.

Mașinile parcate în alte locuri decât cele de parcare cu plată vor fi blocate, avertizează Stelian Bujduveanu.

Noile reguli vor fi introduse de la 1 septembrie, după o perioadă de avertizare a bucureștenilor, pe timpul acestei veri.

De asemenea, Stelian Bujduveanu crede că instituțiile și companiile de stat ar trebui să achiziționeze pentru angajații proprii servicii de transport public și de parcare în parcările publice, pentru a-i determina pe salariați să folosească transportul în comun și, respectiv, să parcheze regulamentar.

„Primul proiect o să îl implementăm în inelul central. Toate străzile care se află în inelul central vor avea parcări. În fiecare zi, avem avizate noi locuri de parcare. Acolo unde este o practică să parcheze pe trotuare, ne-am apucat să montam stâlpișori și să amendăm acei cetățeni care intră cu mașina pe trotuar. (…) O să avem o perioadă, în luna iulie, care va fi o perioadă de avertizare publică, că cei care nu se conformează vor fi drastic sancționați. Iar, de la 1 septembrie, sperăm, cu toată sinceritatea, ca lumea să fie conformată.

În București, trebuie să se plătească parcarea. Dacă nu vei plăti parcarea, mașina ta va fi indisponibilizată și te vei trezi cu amendă. Și nimeni nu cred că își dorește să primească amendă, ba, mai mult, să aibă mașina indisponibilizată, prin acele blocatoare pe care le cunoaștem.

Asta va fi campania noastră în inelul central. Îmi pare rău dacă cetățenii consideră că este un pic mai agresivă, dar am ajuns, după peste 30 de ani, să nu poți intra cu mașina în centrul orașului, pentru că nimeni nu respectă nicio regulă. Nu am nicio problemă cu cetățenii care doresc să circule cu mașina. Îi încurajez, atâta timp cât parchează regulamentar și plătesc parcarea”, a declarat Stelian Bujduveanu pentru București FM.

Declarațiile viceprimarului liberal al Capitalei au intervenit cu ocazia „Focus București”, organizat de către Camera de Comerț și Industrie București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.