Stelian Bujduveanu: Orice serviciu pe care PMB îl oferă trebuie să fie ușor de plătit!

Orice serviciu pe care Primăria Capitalei îl oferă cetățenilor, fie că este vorba despre transportul public, fie că este vorba despre parcările gestionate de către Municipalitate, trebuie să fie ușor de plătit, prin mijloace digitale, în cel mult cinci secunde. Primăria Capitalei trebuie să fie cât mai aproape de cetățeni, să le ofere servicii cât mai bune și mai ușor de accesat, dar și să își sporească veniturile.

Numai în acest fel, aceste servicii vor deveni atractive pentru bucureșteni și aceștia își vor lăsa mașinile acasă, pentru a folosi transportul în comun, respectiv vor alege să parcheze contra cost într-o parcare municipală, în loc să parcheze gratuit pe trotuare sau pe prima bandă a drumurilor, a declarat, pentru București FM, viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Eu, ca cetățean al Municipiului București aș vrea ca orice serviciu cu care interacționez, cu care mă întâlnesc, în viata de zi cu zi, să pot să îl achit în cel puțin 5 secunde. Și, aici, o să vă trimit la ideea următoare: când mergi să cumperi de la magazin ceva și scoți cardul și ai dat cu NOC-ul, instant, ai preluat ce ai avut de cumpărat și ai plecat. La fel trebuie să fie și cu parcarea și cu transportul public.

În momentul pe care un serviciu pe care vrei să-l achiziționezi de la Primăria Capitalei, că vorbim de transport public, că vorbim de loc de parcare, durează mai mult de 5 secunde, devine neatractiv. Și am pățit-o pe propria piele. Erau acele parcări care trebuia să vin dintr-o aplicație ca să îți ridici, să îți cobori acea barieră, ca să intri în ele. Downloadarea aplicației, introducerea codului, absolut toată această procedură dura mai mult de 5 minute.

Am plecat mai departe, am căutat un alt loc de parcare. Deci, aceste servicii, asta trebuie să facem noi pentru cetățeni. Să venim cât mai aproape și cât mai rapid. Am făcut la STB. În această lună, până la finalul acestei luni, veți avea în toate mijloacele de transport de suprafață aparate digitale prin care poți plăti transportul public. Este o premieră în București și în România, dacă nu mă înșel”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.