Expoziția Love Lost, Bucharest, de la Galeria Strata, poate fi vizitată până vineri

De-a lungul celor șase ani în care a adunat și expus povești despre relații pierdute, Love Lost, Miami a fost considerată cea mai sinceră expoziție a Săptămânii Art Basel.

Art Basel este cel mai mare târg internațional de artă contemporană, organizat prima dată în 1970 la Basel (Elveția), iar din 2002 a ajuns și în Miami Beach.

Expoziția Love Lost, Bucharest a mizat să aducă aceleași povești de iubire și pierdere care se întâmplă în propria noastră comunitate și care ne pot ajuta să privim cu mai multă asumare și deschidere experiențele personale.

Love Lost, Bucharest mai poate fi vizitată până vineri, 10 iunie (miercuri 15:00 – 20:00, joi 15:00 – 21:00 și vineri 15:00 – 22:00), la Galeria Strata, pe strada Parângului 76.

În spațiul expozițional, veți afla frânturi din mai multe povești care vorbesc despre sfârșitul unor relații.

Despre începutul unor povești de iubire terminate prea brusc, prietenii toxice, redescoperirea sinelui, amintirea unui părinte sau eliberarea dintr-o realitate închipuită.

Expoziția din București a fost construită prin implicarea locuitorilor, invitați să își înscrie obiecte, împreună cu poveștile pe care le poartă, în legatură cu diverse forme de dragoste pierdută.

Proiectul expozițional a fost întregit de componenta de artă, reprezentată de o selecție de lucrări ale unor tineri artiști locali.

Preponderent feminină, selecția indică medii de expresie în care emoțiile derivate din iubire și suferință se manifestă în deplinătatea lor, creând nu doar refugiu pentru sine, ci și pentru privitor.

Dinamica expoziției a fost completată de atelierele cu participare deschisă, dezvoltate în jurul scopului creativ-terapeutic, pentru a susține procesul individual și colectiv de vindecare.

În cele trei săptămâni de expoziție, în spațiul Galeriei Strata, s-au organizat mai multe workshop-uri și ateliere construite în jurul unor domenii precum psihologie, storytelling, yoga sau dans și muzică.

Un workshop despre iubire, pierdere și atașament din primsa psihologiei transgeneraționale susținut de psihoterapeutul Yolanda Crețescu, o sesiune unică de yoga și meditație realizată de Hitesh, profesor de Yoga din India care predă în România de aproximativ 2 ani, dar și un workshop de storytelling realizat de scriitorul Iulian Tănase.

Vineri, 10 iunie, în ultima zi a expoziției are loc și ultimul atelier din serie.

Beyond the Sunset este realizat de Cosima Opârtan și Paula Dunker și propune participanților să se lase ghidați de puterea benefică a sunetului și de practica corporală ghidată.

Participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile, și se face prin completarea următorului formular: https://forms.gle/PudBfNaD5QvNGsPT9. Workshop-ul are loc vineri, pe 10 iunie, între orele 20:30 și 23:30.

Vizitatorii care ajung la galerie pot interacționa cu obiectele expuse într-un mod inedit prin intermediul tehnologiei, cu ajutorul unei aplicații dezvoltate de echipa Oveit.

Plimbându-se prin spațiul expozițional, utilizatorii colectează emoțiile simțite la fiecare poveste citită și pe baza lor își pot genera propria artă digitală unică, iar apoi aceasta poate fi transformată într-un NFT.

Expoziția Love Lost, Bucharest este realizată de Asociația Arden și Galeria Strata, cu susținerea Amber și Oveit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.