Panseluțe în loc de lifturi și parcări, la Sectorul 1?

Facebook/ primaria sector 1

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local al Sectorului 1 nu va vota rectificarea bugetară în forma propusă de către edilul Clotilde Armand, au anunțat viceprimarul PNL Ramona Porumb, președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta, Daniel Ciungu și președintele Comisiei de Buget Dinu Gheorghe.

Executivul Primăriei Sectorului 1 nu a reușit să cheltuie, până la jumătatea anului, decât 1,5% din alocarea bugetară pentru investiții, iar edilul Armand propune mutarea banilor de la proiecte de investiții, precum reabilitarea lifturilor sau construcția de parcări la întreținerea spațiilor verzi, pentru care sunt alocate, deja, fonduri generoase, au explicat liberalii de la Consiliul Local al Sectorului 1.

„Vă rog să rețineți o cifră esențială și anume faptul că doar 8,6 milioane din cei 563 de milioane pe care Primăria Sectorului 1 îi are disponibili pentru proiecte de dezvoltare în Sectorul 1 au fost cheltuiți până la jumătatea acestui an. (…) Prin această rectificare propusă de primarul Sectorului 1, se îngroapă încă un proiect dorit și așteptat de cetățenii Sectorului 1 de peste cinci ani de zile și anume modernizarea lifturilor din Sectorul 1.

Pentru că o mare parte din suma pe care noi am alocat-o la aprobarea bugetului pentru modernizare lifturilor este acum mutată către flori, către iarbă, către spațiile verzi din sector. (…) La acest moment, întreținerea spațiilor verzi are un buget generos, suficient pentru tot anul, aproximativ o sută de milioane. Se sacrifică și aproximativ 300 de locuri de parcare, din același motiv. Sunt bani luați de la construcția de parcări, duși către spații verzi, către iarbă, suplimentând bugetul care este suficient pentru întregul an 2022”, a declarat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

„Dacă vă vine să credeți, în șase luni, primarul Armand a cheltuit doar 1,5% din bugetul de investiții al Sectorului 1. Mai rău decât anul trecut unde cheltuise abia 6%. Probabil că, până anul viitor, o să avem negativ acest procent. (…) Se pare, însă, că grijile doamnei primar sunt doar în a plăti salarii și unele facturi. Nu ne dăm seama care este diferența între doamna primar și un administrator de bloc. (…) Ce ne-a șocat în această rectificare de buget este că primarul Armand se focusează pe a lua bani de la construcții de parcări, investiții, mutând 16 milioane de lei de la parcări la îngrijire spații verzi. Adică plantează iarbă, copăcei, panseluțe. (…) O felicităm pentru asta dar, în același timp, noi nu vom vota o asemenea nerozie”, a declarat și președintele Comisiei de Buget din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1, liberalul Dinu Gheorghe.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.