UPDATE: Război în Ucraina – Zelenski: ”Acum e timpul ca toţi ucrainenii să fie unul”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se pregăteşte o restaurare pe scară largă a ţării, după război, dar luptele grele care se duc în Donbas vor decide.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă, că în Donbas continuă luptele „foarte grele”.

El a spus că trupele ucrainene fac tot ce pot să oprească ofensiva ocupanţilor, cât le permit „armele grele, artileria modernă – tot ce am cerut şi continuăm să le cere partenerilor noştri”.

Preşedintele ucrainean a mai adaugat că s-a întâlnit, la Kiev, cu secretarul de stat pentru Apărare din Regatul Unit, Ben Wallace, şi au discutat despre oprirea agresiunii Rusiei.

„Desigur, ne pregătim pentru o restaurare la scară largă a statului nostru. Desigur, am început deja reconstrucţia în teritoriul eliberat. Desigur, vom schimba multe în vieţile noastre după acest război. Nu depinde doar de politicieni şi diplomaţi. Ci şi de jurnalişti, activişti, antreprenori, oamnii noştrii strămutaţi care sunt acum în străinătate. Acum e timpul ca toţi ucrainenii să fie unul – o naţiune care luptă şi nu permite lumii să îşi îndepărteze atenţia de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă în Ucraina„, a mai punctat Volodimir Zelenski.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.