A doua zi de Rusalii: Biserica Ortodoxă prăznuiește Sfânta Treime!

Foto: Bucuresti FM

În Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Duh, a treia persoană din Sfânta Treime.

Dogma despre Treimea dumnezeirii este fundamentală şi are implicaţii asupra întregii învăţături creştine, Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, care a fost dăruit comunităţii apostolice primare, a înzestrat Biserica cu tot ceea ce era necesar organismului creştin: propovăduirea Evangheliei, Sfintele Taine, harismele, diaconia.

În aceste zile se încheie perioada sărbătorilor pascale: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt.

Se crede că sărbătoarea Cincizecimii este, de fapt, sărbătoarea întemeierii Bisericii Creștine, când 3000 de oameni au format cea dintâi comunitate creștină la Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.

Potrivit tradiției creștine, există anumite obiceiuri care trebuie respectate în zilele de Rusalii. În aceste zile nu trebuie să faceți treburi casnice. De asemenea, în zilele de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poţi întâlni cu spiritele rele.

La sărbătoarea Rusaliilor, creștinii merg la biserică și participă la Sfânta Liturghie, iar apoi iau frunze de nuc sfințite de preot și le așează acasă la icoane. Se spune că aceste frunze de nuc te feresc de toate relele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.