Pasajul Unirii este închis până la 1 septembrie!

foto: Adriana Baciu
Pasajul Unirii a fost închis închis pentru reparații, începând cu seara zilei de duminică, 19 iunie. Lucrările se vor încheia până pe data de 1 septembrie, înainte de începerea noului an școlar, a promis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.
foto: Mircea Apostolescu
Profitând de relaxarea traficului ce va urma încheierii anului școlar și va fi accentuată de perioada de concedii, Primăria Sectorului 4, prin constructorul Bogart, intervine pentru a consolida pasajul rutier denivelat subteran de la Piața Unirii.
foto: Mircea Apostolescu

Unul dintre principalele obiective ale intervenției îl constituie eliminarea infiltrațiilor de apă care pun în pericol structura de rezistență a pasajului. Totodată va fi introdus un sistem de ventilație, care nu a existat de la construcția pasajului, va fi îmbunătățit sisemtemul de scurgere a apelor pluviale, și cel de iluminat public.

De asemenea, se va interveni la finisajele pasajului, care sunt deteriorate și au provocat, deja, accidente, a subliniat Daniel Băluță.
Lucrările vor fi încheiate și restricția de circulație va fi ridicată înainte de începerea noului an școlar, adică pe 1 septembrie, a promis Daniel Băluță.
În același timp, a fost, deja, demarată o nouă expertiză a planșeului Unirii. În anul 2017, acesta a fost încadrat, în urma unei expertize, la gradul 4 de risc din 5.
Planșeul, care acoperă albia Râului Dâmbovița la Piața Unirii, construit la finele anilor ’60, prezintă degradări importante – stâlpi și grinzi de susținere cu betonul crăpat, cu armăturile expuse, elemente de susținere care s-au îndoit etc.
În urma noii expertize, se vor stabili eventualele măsuri de siguranță care ar putea fi necesare, restricții de tonaj etc.
foto: Adriana Baciu
În 12-18  luni, va fi întocmit un studiu de fezabilitate pentru Consolidarea întregului planșeu de la Piața Unirii.
Edilul Sectorului 4 le cere scuze atât locuitorilor din zonă, cât și șoferilor care tranzitează zona pentru deranjul creat, în cele două luni de lucrări, dar subliniază că această consolidare și modernizare a pasajului sunt necesare, deoarece acesta ajunsese să reprezinte un pericol.
foto: Adriana Baciu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.