UPDATE: Război în Ucraina – Ajutor militar suplimentar din partea Statelor Unite!

Update 15:00: Presa ucraineană a publicat imagini cu primele două lansatoare de rachete HIMARS care au început deja să fie folosite pe frontul din Ucraina.

……………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Un oficial rus a fost ucis, vineri, la Herson, în zona ocupată de armata rusă, într-un atentat cu mașină capcană.

………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Consilierul politic al premierului Viktor Orban spune că UE ar trebui să înceteze adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei și să facă eforturi pentru încetarea focului și începerea negocierilor.

………………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk, a declarat vineri guvernatorul regiunii, informează Reuters.

……………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Rusia a pierdut 34.530 de soldați de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin, cu 100 mai mulți față de ziua precendentă, potrivit Statului Major al Armatei Ucrainei.

………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Rusia intenționează să transforme fosta uzină Azovstal într-un parc industrial sau chiar unul de distracții, informează The Moscow Times.

………………………………………………………………………………………………….

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari, a anunţat joi John Kirby, oficial care coordonează comunicarea Casei Albe pe probleme strategice, transmite AFP.

Această nouă componentă a asistenţei oferite Ucrainei prevede în special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate uşoare.

Noua componentă a asistenţei militare americane mai cuprinde, printre altele, muniţie, 2.000 de arme automate şi bărci de patrulare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.