LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în urma atacurilor Rusiei!

Update 15:00: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marți că Rusia va pune capăt ofensivei în Ucraina de îndată ce Kievul se va preda.

…………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Rusia a anunțat marți că a interzis accesul pe teritoriul său a încă 25 de americani, printre care Jill și Ashley Biden, ca răspuns la sancțiunile adoptate de SUA, informează Reuters.

………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Liderii G7 au convenit să analizeze introducerea unor plafonări de preț la importurile de petrol și gaze rusești pentru a încerca să limiteze capacitatea Moscovei de a finanța războiul în Ucraina, au declarat marți oficialii G7.

………………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Armata rusă a bombardat marţi dimineaţă regiunea Lugansk, în estul Ucrainei.

………………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Volodimir Zelenski a lansat un apel SUA să recunoască Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, după atacul rusesc de luni asupra unui centru comercial din oraşul ucrainean Kremenciug.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Dmitri Medvedev a spus că orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declarație de război la adresa Rusiei.

………………………………………………………………………………………………..

Update 9:30: Liderii celor 30 de state membre ale NATO se reunesc, începând de marți, la Madrid, pentru discuții.

…………………………………………………………………………………………….

Ucraina solicită o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în urma atacurilor recente ale Rusiei. Tema principală de discuție ar urma să fie atacul cu rachete de la un centru comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit președintelui Consiliului de Securitate.

Cel puțin 16 persoane au fost ucise și alte 59 au fost rănite în atacul de ieri al rușilor. Rachetele au lovit un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk. Peste noapte, echipele de salvare au continuat să caute supraviețuitori.

Autoritățile cred că numărul victimelor ar putea crește, iar președintele ucrainean a declarat că în mall se aflau peste 1.000 de oameni în momentul atacului.

După acest atac, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a calificat Rusia drept cea mai mare organizație teroristă din lume. El a spus că toată lumea trebuie să știe că achiziţia sau transportul de petrol rusesc, menținerea legăturilor cu băncile rusești, plata impozitelor și taxelor către statul rus înseamnă a trimite bani teroriştilor.

Un alt atac a avut loc ieri în regiunea Lugansk.
”Azi la Lisiceansk, când populaţia civilă lua apă de la o cisternă, ruşii au tras spre o mulţime de oameni cu MLRS Hurricane. Opt locuitori din Lisiceansk au murit, 21 de oameni au fost duşi la spital şi cinci au rămas la Lisiceansk după ce au primit îngrijiri medicale. 16 cetăţeni au fost evacuaţi la spitale din alte regiuni”, a afirmat Serghei Gaidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.