Efectele utilizării smartphone-ului înainte de culcare!

Utilizarea smartphone-ului înainte de a merge la culcare ne afectează sănătatea mai mult decât credem. Efectele negative sunt multiple.

Acest obicei poate:

  • deteriora vederea – vederea brusc înceţoşată după ore întregi petrecute pe reţelele de socializare este cel mai des întâlnit simptom. Utilizarea smartphone-ului pentru perioade lungi poate provoca oboseală oculară, cunoscută şi sub denumirea de ochi obosiţi. Pentru protejarea ochilor, se recomandă reducerea luminozităţii ecranului şi evitarea folosirii telefonului prea mult timp.
  • perturba somnul – la sfârşitul unei zile lungi, multe persoane sunt tentatate să petreacă mai mult timp verificându-şi mesajele sau citind ştirile. Acest obicei nu este atât de inofensiv pe cât pare. Folosirea telefonului înainte de culcare are efecte negative asupra calităţii somnului. Lumina albastră a smartphone-ului nu afectează doar vederea, ci şi ciclul somn-veghe, care, la rândul său, cauzează probleme de sănătate.
  • provoca dureri la nivelul gâtului. Muşchii gâtului se încordează la mişcarea de înclinare a capului pentru a privi ecranul, creând o tensiune musculară care se resimte neplăcut pe parcursul zilei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.