Sănătate: O nouă recunoaștere a excelenței în medicina românească!

Endomedicare Academy, fondată de prof. Univ. dr. Elvira Brătilă a a obţinut cel mai ȋnalt nivel de certificare din partea auditorului european EuroEndoCert.

10% din populatia feminină la nivel global, 176 de milioane de femei, aflate la vârstă reproductivă, suferă de endometrioză. Ȋn România cifra estimativă este de aproximativ 500.000 de cazuri.
Endometrioza este una din cele mai răspândite afecţiuni ginecologice, femeile fiind afectate de boală prin durere, infertilitate și impact asupra calităţii vieții, cu efecte ȋn rolul familial, profesional și social.

Academia de endometrioză, Endomedicare Academy, a propus comunității medicale din România o nouă viziune asupra acestei patologii complexe- endometrioza-ce impune supraspecializare, o perspectivă 360 de grade asupra efectelor bolii și o abordare pluridisciplinară, care să asigure complementaritate, integrarea conduitei terapeutice și oferirea de soluții de tratament personalizate fiecărei paciente.
Conceptul chirurgical promovat de echipa Endomedicare, „one-stop-shop surgery in endometriosis”, presupune excizia corectă și completă a leziunilor de endometrioză de la prima intervenţie chirurgicală și păstrarea sansei de a avea copii.
Acestea au fost motivele pentru care Endomedicare Academy- fondată de Prof. Dr. Elvira Brătilă-medic primar obstetrică ginecologie-Președinte al Societăţii de Endometrioză si Infertilitate Est- Europeană, a obținut certificarea EuroEndoCert, devenind “Centru de Excelență în diagnosticul si tratamentul endometriozei”.
Despre importanța acestui moment, dna prof.univ.dr.Elvira Brătilă a spus:

Procesul de evaluare riguros și complex a urmărit numărul de intervenţii realizate, respectarea protocoalelor și standardelor terapeutice, managementul chirurgical multidisciplinar ȋn intervenţiile complexe de endometrioză, eficienţa și calitatea actului medical și evaluarea calităţii vieţii pacientelor după intervenţii chirurgicale de endometrioză. În urma acestui proces, Endomedicare Academy a obţinut cel mai ȋnalt nivel de certificare din partea auditorului european EuroEndoCert.
Anunțul obținerii acestei certificări a fost făcut în cadrul unui eveniment moderat de Florentina Mușat, redactor-șef al revistei Avantaje, care a declarat, în legătură cu implicarea în acest proiect:

Endomedicare Academy și-a dedicat activitatea educării și formării specialiștilor și comunității profesionale, oferindu-le specialiștilor oportunitatea de a se instrui și de a își dezvolta abilitățile chirurgicale, pornind de la premisa că numai îmbunătățind constant standardul profesional la nivelul comunității, ȋntreaga comunitate profesională poate progresa. Faptul că astăzi centrul din România a fost integrat la nivel de centru european de training al specialiștilor ȋn acest domeniu, validează performanţa acestei echipe medicale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.