Rafila: Vor fi puse din nou în funcţiune centrele de testare COVID

Sursa foto: Inquam Photo

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vor fi puse din nou în funcţiune centrele de testare COVID, accesibile mai ales la sfârşitul săptămânii.

Precizările au fost făcute în contextul în care 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie – 3 iulie, un număr aproape dublu faţă de săptămâna precedentă.

Rafila a menţionat că se menţin recomandările referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice. Totodată, a subliniat că aceste măsuri nu sunt impuse, ci reprezintă recomandări.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că a discutat de săptămâna trecută cu direcţiile de sănătate publică despre o posibilă creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, iar luni a avut loc o teleconferinţă cu reprezentanţii spitalelor bucureştene, ai Ambulanţei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Subiectul discuţiilor l-a reprezentat asigurarea condiţiilor pentru spitalizarea persoanelor infectate, inclusiv a celor care au nevoie de îngrijire şi pentru alte afecţiuni.

Managerii de spitale pot dispune purtarea măştii în interiorul unităţilor, pentru evitarea transmiterii infecţiilor nosocomiale.

Totodată, potrivit acestuia, centrele ambulatorii din ţară au cantităţi suficiente de antivirale (Favipiravir, Molnupiravir, Remdesivir), dar şi anticorpi monoclonali.

Vaccinarea este în continuare recomandată persoanelor vulnerabile.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.