„De-a Maeștrii” – expoziție de artă la Seneca Anticafe!

Vino să descoperi lumea fascinantă a portretisticii împreună cu artista vizuală Alina Maria Mărgulescu și cursanții săi care frecventează atelierele MAM Studio. Ei experimentează arta atât în formatul tradițional cât și în cel digital.

Cum au început atelierele?

„Prin intermediul băieților mei, mai precis a lui Vladimir, am început să îl aduc la atelier și să îl învăț tehnici de pictură. Când a intrat la școală au prezentat interes și colegii lui și astfel am început cursurile la studio. Inițial atelierele erau fizice dar odată cu perioada pandemiei am început și online.

Online-ul presupunea alte provocări așa că m-am adaptat. În online am dezvoltat cursuri de artă digitală și am început să îi învăț în prima fază programe grafice. În momentul de față am cursuri online cu copii din țară și din străinătate și fizice la studio.”, a povestit, pentru București FM, Alina Maria Mărgulescu.

Atelierele se concentrează pe personalizarea procesului de creație și ajustarea acestuia în funcție de punctul forte pe care îl are fiecare cursant.

Atelierele de artă se adresează atât copiilor cât și adulților care vor să învețe tehnici de pictură, desen digital și design vestimentar.

„Expoziția de astăzi deține și două lucrări semnate de mine în stil hiperrealist, stil în care am început să lucrez recent din dorința de a o aduce mai aproape pe bunica mea pe care am pierdut-o. Acest punct a fost o puternică inspirație și pentru cursanți care și-au dorit să picteze autoportrete și portretele celor dragi.”, a declarat Alina Maria Mărgulescu.

Alina Mărgulescu este absolventă atât de Pictură Murală cât și de Design Vestimentar la Universitatea din București și Accademia di Belle Arti di Brera, Milano. A avut expoziții de artă în țară și străinătate, a ilustrat seria de cărți pentru copii Lunus Plinus și Andrei scrise de Andreea Micu, a avut prezentări de modă în Paris și Milano și a făcut creație vestimentară pentru Casa Regală a României.

Expoziția are loc miercuri, 6 iulie, de la ora 18:00 la Librăria Seneca Anticafe și întrunește lucrări în ulei pe pânza, grafică, proiecții ale lucrărilor digitale atât ale cursanților cât și ale mentorului.

Intrarea la Seneca Anticafe este de 15 lei ora pentru adulți și 12 lei pentru copii și studenți cu acces la zona cu gustări și băuturi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.