Niciun român nu se află printre victimele incidentului produs pe ghețarul Marmolada!

Autoritățile române anunță că, în acest moment, la comandamentul de coordonare al intervenției, nu există nici o persoană de cetățenie română înregistrată printre cei decedați sau accidentați.

Nu există nicio informație că vreo persoană de cetățenie română se află dispărută și nu există nici un autovehicul înmatriculat în România în parcarea din pasul de unde se începe ascensiunea pe ghețar.

Încă două victime au fost descoperite în urma prăbușirii ghețarului Marmolada, el mai mare ghețar din Dolomiții italieni.

Anunțul de azi al autorităților italiene ridică numărul deceselor la nouă. Opt persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Trei turiști sunt, în continuare, dați dispăruți, la trei zile după ce o masă de gheață s-a desprins de pe Marmolada, determinând producerea unei avalanșe peste un traseu popular de drumeții.

Procurorul din Trento Sandro Raimondi, care a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a existat vreo neglijență, a declarat că avalanșa nu putea fi prevăzută.

Pentru a avea o responsabilitate, trebuie să fii capabil să previi un eveniment, ceea ce este foarte, foarte dificil”, a explicat procurorul.

Cunoscută ca Regina Dolomiților, Marmolada și-a pierdut peste 80% din volum în ultimii 72 de ani, iar oamenii de știință italieni au avertizat, încă din 2020, că ghețarul ar putea dispărea în 15 ani, din cauza încălzirii globale.

Valul de căldură din Italia de la mijlocul lunii mai, o iarnă mai caldă decât de obicei și cantitatea redusă de zăpadă au dus la producerea avalanșei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.