Beneficiile consumului de piersici!
Articol de bucurestifm, 8 iulie 2022, 11:50
Piersicile nu sunt doar fructe de sezon delicioase, ci au și multiple beneficii pentru frumusețe și sănătate, fiind bogate în multe vitamine, minerale și compuși vegetali benefici. De asemenea, conțin o cantitate mare de magneziu, fosfor, fier și unele vitamine B.
Acest fruct este o sursă valoroasă de antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură și dezvoltarea bolilor legate de îmbătrânire. Consumul de piersici stimulează o digestie sănătoasă, un fruct de mărime medie oferind aproximativ două grame de fibre, ceea ce îmbunătățeşte digestia.
Includerea piersicilor în dietă ajută la stabilizarea activității inimii, deoarece reduc nivelul de colesterol rău și riscul de boli de inimă. Piersicile contribuie la menţinerea unui ten sănătos şi frumos, datorită substanţelor utile şi antioxidanţilor.
La fel ca majoritatea fructelor, ele conţin compuşi vegetali benefici, cum ar fi polifenolii, o substanţă care ajută la diminuarea riscului de cancer. De asemenea, contribuie la reducerea simptomelor alergice.
Studiile demonstrează că piersicile au proprietăţi antihistaminice.