Alexia Ioana Tatu, campioană Under 14 la Wimbledon!

Sursa foto: Federaţia Română de Tenis/facebook

În finala feminină de la Wimbledon, din competiția Under-14, au ajuns două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare, informează Agenția de Presă Rador.

Alexia Ioana Tatu a câștigat, duminică, finala românească a fetelor la categoria U14, la Wimbledon, după ce a întrecut-o în două seturi pe Andreea Diana Soare.

Alexia Ioana Tatu s-a impus cu 7-6 (2), 6-4. Aceasta a reușit să aibă procente mai bune decât Andreea Diana Soare la punctele câștigate cu primul serviciu și cu al doilea serviciu.

„Alexia Ioana Tatu, prima campioană U14 din istorie la Wimbledon, după o finală sută la sută românească cu Andreea Diana Soare

Performanță remarcabilă pentru tenisul românesc, și pentru sportiva Alexia Ioana Tatu, care devine prima campioană U14 din istorie la Wimbledon.

Favorită cu nr. 1 la ediția inaugurală a turneului de 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău, și antrenată de Gabi Caloian, s-a întâlnit în finala 100% românească a acestei competiții cu Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Național U14 al României, locul 2 în clasamentul național al FRT la 14 ani și locul 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci extrem de echilibrat și spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în fața compatrioatei noastre Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Național U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa.

În drumul ei spre titlu, Alexia Ioana Tatu a trecut, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, după ce, în grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

Andreea Diana Soare, în drumul ei spre finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.”, a scris Federaţia Română de Tenis pe facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.