O nouă campanie de informare despre importanța donării de sânge!

Nevoia de sânge este permanentă. În fiecare lună, spitalele din București au nevoie de 7.000 de donatori de sânge, dar în realitate numărul acestora abia se apropie de 4.500.

Astăzi, în mijloacele transport în comun din Capitală, a început o campanie de informare despre donarea de sânge, care vine și ca un îndemn pentru bucureșteni, să fie solidari cu semenii lor internați în spitale, care au nevoie de sprijin pentru viață.

34 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje care informează oamenii asupra donării de sânge, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Campania va rula şi pe ecranele electronice din autobuzele STB. 

Acțiunea fost lansată după ce, în urmă cu patru luni, Primăria Capitalei a semnat un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care PMB s-a angajat să promoveze activitățile de donare de sânge”, a mai spus Nicușor Dan.

Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, a vorbit despre beneficiile donării de sânge, atât despre cele pentru sănătate, cât și despre beneficii care sunt stipulate în lege.

În legătură cu beneficiile donării de sânge, aș dori să subliniez că un donator de sânge este expus mult mai puţin la accidente vasculare cerebrale sau infarct de miocard atunci când va înainta în vârstă. Un donator de sânge curent, care este practic adaptat prelevărilor de sânge, pierderilor unor cantităţi de sânge în mod sistematic, face faţă mult mai uşor şi nu intră atât de repede în colaps în cazul apariției unei boli sau accident care implică pierderi mari de sânge, comparativ cu o persoană care nu a donat niciodată, pentru că el este adaptat.

Pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, inclusiv creşterea imunităţii, există şi acele beneficii stipulate în lege, şi anume: zi liberă la serviciu, adeverinţă de reducere 50% pentru transportul în comun, şi un voucher de hrană”.

Experiența în domeniu a evidențiat că bărbații donează în mod frecvent sânge. În ultimii ani a crescut numărul tinerilor donatori, dar pentru fidelizarea populației față de ideea donării de sânge e nevoie de educație pe termen lung.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.