VIDEO: Tratamente anticaniculă pentru animalele de la Grădina Zoologică din Madrid

Valul de căldură din Spania afectează și animalele de la Grădina Zoologică din Madrid.

Vedeta Grădinii, Bing Xing, un panda uriaş, s-a delectat cu îngheţate pe băţ din pepene verde care i-au fost oferite de îngrijitori pentru a se răcori, relatează Reuters.

Pe lângă raţia zilnică de 50 de kilograme de bambus proaspăt, Bing Xing a mestecat cu poftă și fructele congelate pe băţ.

Leii sau focile au primit îngheţate pe băţ preparate din carne de vită sau peşte, în funcţie de alimentaţia lor. În plus, îngrijitorii grădinii zoologice au stropit animalele cu apă.

Perioada de vârf a acestui val de caniculă este aşteptată mâine, însă mai multe zone din Spania sunt deja în alertă roşie pentru căldură extremă şi mai multe incendii de vegetaţie au făcut ravagii, alimentate de temperaturile ridicate.

Ministerul Afacerilor Externe a emis și o atenționare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei. Detalii, aici: https://www.bucurestifm.ro/2022/07/13/cod-rosu-de-canicula-in-spania-mae-a-emis-o-atentionare-de-calatorie/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.