Pas important pentru realizarea drumului expres care va conecta localitățile Domneşti şi Ciorogârla de Capitală!

Primăria Municipiului București și Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a lansat astăzi în SEAP licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1 – Vest Expres (DR1), care va lega direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală.

Drumul Radial 1 – Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0. Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m.

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 14,5 milioane lei fără TVA, cu termen de execuție de 12 luni, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În perioada următoare, va fi întocmită documentația pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente celorlalte 9 drumuri radiale.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.