VIDEO: Rowmania descoperă Comana

Sâmbătă, 16 iulie, cei ce îndrăgesc mișcarea în natură sunt invitați la Parcul de Aventură Comana, să se întreacă într-o competiție de vâslit pentru amatori. În echipaje de câte doi, concurenții vor experimenta vâslitul în canotcă, o ambarcațiune din lemn care combină trăsăturile lotcii pescărești din Deltă cu suplețea și viteza unei canoe.

Evenimentul începe cu lansarea la apă a canotcii realizate de un grup de elevi din Comana și Vlad Țepes care, în timpul unui atelier educațional coordonat de Viorel Gheorghe, meșterul marangoz al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, au construit cu mâinile lor, în doar 4 săptămâni, o ambarcațiune din lemn perfect funcțională.

Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin Mila 23 a spus astăzi, în De10xRomânia, că prin acest atelier de realizare a unei canotci, copiii au ocazia să aplice ceea ce învață la școală și realizează că noțiunile teoretice de la orele de matematică, geometrie, fizică sau geografie pot fi aplicate cu usurință. De asemenea, copiii învață să colaboreze și să lucreze în echipă.

După lansarea la apă a canotcii, vor avea loc exerciții pe apă cu ambarcațiunea, iar apoi copiii, părinții, bunicii și ceilalți vizitatori ai Parcului Comana sunt invitați să se bucure de o competiție sportivă de vâslit pentru echipaje de copii. Participarea este gratuită iar înscrierile se fac la fața locului, în dimineața competiției.

Evenimentul este realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul Kaufland România și în colaborare cu Administrația Parcului Natural Comana.

Și nu în ultimul rând, iubitorii Deltei sunt așteptați în luna septembrie la Tulcea și în Deltă la o nouă ediție a Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle, eveniment care de anul acesta va purta numele marelui canoist Ivan Patzaichin. Tot atunci va fi lansată și o aplicație intitulată Slow Delta, cu punctele gastronomice din Deltă.

Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului hidrografic românesc, inițiată în urmă cu aproape 10 ani de Ivan Patzaichin, în încercarea de a îi reconecta pe oameni la natură, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul. În prezent, face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, Apele Unite ale României, care urmărește angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran prin activități de educație, consultare publică și democratizare a accesului la apă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.