Atenție la călătoria cu metroul!

foto: Adriana Baciu

Trenuri de metrou la un sfert de oră!

Dacă doriți să călătoriți cu metroul, ar trebui să vă planificați călătoria ținând cont de un interval de succedare a trenurilor de până la 14 minute, după cum titrează și monitoarele din stații.

Dacă trebuie să schimbi metroul pe o altă magistrală și mai ai de așteptat alte 14 minute, deja călătoria poate dura prea mult.

Oricum, un alt factor demn de luat în considerare este aglomerația din trenuri. Mai ales pe Magistrala M2, acolo unde trenurile erau pline și la un interval de succedare de 3 minute, acum există riscul să nu reușești să te urci în primul tren și să mai aștepți încă unul. Ceea ce duce timpul de așteptare spre 30 de minute.

Sau poti opta pentru transportul de suprafață, care pentru prima dată devine mai atractiv decât cel subteran.

Metrorex își cere scuze călătorilor pentru că nu poate respecta graficele de circulație, dar asta nu te ajută cu nimic, dacă ești în întârziere.

De ce au ajuns trenurile de metrou să circule atât de rar?

Pentru că, din 82 de garnituri de metrou, circulă numai 39. Deoarece Alstom, firma care asigură mentenanța și curățenia trenurilor de 18 ani și-a redus prestația la jumătate, în ceea ce privește întreținerea, din cauza datoriilor neachitate de către Metrorex.
Este vorba, spun francezii de la Alstom, despre 160 de milioane de lei, adică circa 33 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un an întreg de facturi neachitate de către Metrorex.

Alstom are 350 de angajați implicați în mentenanța garniturilor metroului bucureștean pe care a preluat-o în 2004, când Metrorex a decis externalizarea activităților de întreținere, reparații și curățenie pentru trenurile de metrou.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.