Trustul de Clădiri Metropolitane va moderniza 14 peroane de pe linia tramvaiului 41

Foto: Nicusor Dan/ facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat contractul prin care Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti va moderniza 14 dintre cele 22 de peroane de pe linia tramvaiului 41.

El a precizat, joi, pe Facebook că lucrările sunt necesare pentru modernizarea şi adaptarea peroanelor care vor deservi noile tramvaie cumpărate de Municipalitate şi că celelalte opt peroane au fost deja modernizate de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Lucrările presupun extinderea în lăţime a peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilităţi, instalarea de garduri de protecţie pentru călători, semne de circulaţie, mobilier urban.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 4.500.000 de lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 6 luni.

Nicuşor Dan a informat că, pentru adaptarea la noile tramvaie, Municipalitatea va moderniza şi extinde alte şapte peroane, pe care circulă liniile 1, 10, 21 şi 32. Potrivit acestuia, STB va începe elaborarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). Valoarea de execuţie a documentaţiilor este de aproximativ 52.000 de lei fără TVA, cu o durată de elaborare de 90 de zile. Ulterior, Municipalitatea va atribui contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.