Ședință ordinară a Consiliului Local Sector 2!

Sursa foto: Primaria Sectorului 2 Bucuresti/Facebook

Consilierii locali ai Sectorului 2 au fost convocați, într-o ședință ordinară, pentru a vota 4 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

S-a început cu aprobarea noii Organigrame, Statului de Funcții și Regulamentului de Ordine și Funcționare ale Administrației Piețelor din sector. Vor fi 36 de posturi, cu unul de conducere mai mult decât pe statul de funcții anterior, prin înființarea funcției de director adjunct. Totodată, au fost reorganizate serviciile și atribuțiile acestora.

De asemenea, aprobată a fost și participarea Sectorului 2 în calitate de beneficiar de asistență tehnică și sprijin în procesul de combatere a sărăciei energetice, oferită de către „Centrul de consiliere privind sărăcia energetică (Energy Poverty Advisory Hub -EPAH)” și încheierea Acordului de asistență tehnică.

Încălzirea, răcirea, iluminatul și energia adecvată pentru alimentarea aparatelor sunt servicii esențiale necesare pentru a garanta un nivel de trai decent.

În România, sărăcia energetică s-a accentuat în contextul pandemiei, conform studiilor și analizelor efectuate în ultimii ani și a reieșit faptul că trei din zece gospodarii (33,3%) se află în sărăcie energetică, cetățenii ajungând în această ipostază după ce cheltuie peste 10% din venituri doar pentru plata facturilor la energie.

Două din zece gospodării (19%) suferă de sărăcie energetică ascunsă, reducându-și mult consumul din cauza venituri lor mici, iar în contextual suprapunerii crizei energetice cu pandemia COVID-19 este foarte probabil ca aceste cifre să crească. Sprijinul oferit în cadrul acestui proiect european înseamnă organizarea de cursuri online, punerea la dispoziție a rezultatelor cercetării și construirea unei rețele de colaborare a părților interesate și primirea de asistență tehnică personalizată de înaltă calitate.

Aprobată a fost și desemnarea a doi consilieri locali pentru participarea Sectorului 2 în cadrul inițiativei lansate de Comisia Europeană – „Construirea Europei împreună cu consilierii locali” (Building Europe with Local Councillors – BELC). Consilierii desemnați sunt Anda Simona Badea (USR-PLUS) și Alexandru Dinu (PNL).

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.