Noutățile lunii august la MMB!

În data de 10 august se deschide spre vizitare expoziția tematică Donația Beldiman: Hortensia Masichievici-Mișu. Gravura ca pasiune, la Palatul Suțu.

În anul 2021, Ioana și Alexandru Beldiman au oferit Muzeului Municipiului București o colecție generoasă și diversificată ce îmbogățește Pinacoteca București.

Expoziția include o selecție de plăci de gravură, gravuri, desene și ilustrații, alături de lucrări aflate deja în patrimoniul Pinacotecii București, publicații pe care artista le-a semnat, dar și câteva lucrări din colecția familiei Beldiman.

Începând cu data de 12 august 2022 puteți vizita expoziția tematică Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese la Muzeul Nicolae Minovici.

În Capela Muzeului Minovici au fost expuse unsprezece fotografii cu tânăra Principesă Maria, poziționate de colecționarul și medicul legist Nicolae Minovici într-un cadru tainic, de însemnătate spirituală. Prin recuperarea și expunerea seriei de fotografii realizate de Franz Mandy, fotograful Curții Regale, se conturează totodată o încercare de a reprivi o parte esențială a formulei expoziționale gândite de Nicolae Minovici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.