Lungul drum al țevii către Pantelimon!

arhiva

Primarul general Nicușor Dan a verificat, astăzi, lucrările de pe șantierul de modernizare a rețelei primare de termoficare din Pantelimon – la intersecția Bulevardului Chișinău cu Strada Pictor Dimitrie Hârlescu.

Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon – cu o lungime de traseu de aproximativ 6 km – aproximativ 12 km de conductă, și vor fi realizate de către Asocierea ELSACO ELECTRONIC SRL – SICOR SRL.

Acest tronson de rețea primară de termoficare datează din anii ’70 și, aici, s-a înregistrat un număr mare de avarii, în ultimii ani, conform lui Nicușor Dan.

„Suntem pe șantierul din Pantelimon. Este unul din cele șapte obiective de schimbare a rețelei de termoficare, care sunt prevăzute a fi executate pe buget local. Este un tronson cu o lungime de 12 kilometrii, din cele șapte obiective, care au în total 63 de kilometri. Este o rețea la care nu s-a mai intervenit din momentul în care a fost instalată – anii ’75-’77. Foarte multe avarii. Sunt deservite 21 de puncte termice și mai multe instituții publice.

Lucrările au început pe acest tronson, pentru moment, care are 700 de metri. Pentru moment, se scoate conducta veche. Conducta nouă o să vină în jur de 15 august și, atunci o să înceapă lucrările de montaj. În timpul ăsta, nu vor fi întreruperi pentru apa caldă, pentru că s-a instalat, deja, conductele, așa-numitele provizorate, conducte provizorii, care asigură agentul termic pe perioada verii. Lucrările au început în iulie și, conform contractului, trebuie să fie terminate într-o perioadă de 12 luni”, a declarat Nicușor Dan.

Oamenii din zonă se plâng că nu au apă caldă și căldură de circa doi ani de zile.

În acest moment, se lucrează la scoaterea conductelor vechi pe un tronson de 700 de metri, după ce au fost instalate conducte provizorii, care să alimenteze cu apă caldă blocurile din zonă.

Instalarea noilor țevi va începe abia mult mai târziu, deoarece acestea trebuie să sosească din China. Vor fi, apoi, transportate la Oradea, pentru a fi preizolate, iar, apoi, vor fi readuse la București, pentru a fi puse în operă, a explicat reprezentantul SICOR SRL, Anghel Ionel.

„Avem în reabilitare Magistrala 1 Sud, o rețea în lungime de 12 km de conductă care urmează a fi montată, nouă. Lucrările au fost demarate pe zona principală cu avarii, în decursul anului, care confortul cetățeanului era periclitat, să zic, de furnizarea apei calde și căldură. Se va înlocui undeva la 1,3-1,4 km de conductă de DN 800, în perioada următoare. Pentru a asigura, în perioada timpului friguros, apa caldă și încălzirea locatarilor din Pantelimon – Colentina. Aceasta este o magistrală care face legătura dintre CET Sud și cartierul Pantelimon și Colentina.

(…) Probleme, în ceea ce privește materia primă, au fost din cauza războiului. S-a procurat greu. S-a găsit furnizor tocmai în China. Furnitura este…, țeava clasică este pe drum. În data de 5-6 ajunge în Portul Constanța. Urmând ca, într-o săptămână, să o transportăm la Oradea și să o readucem preizolată înapoi, în șantier, pentru a o pune în funcțiune”, a explicat Anghel Ionel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.