Din 15 august, amenzi și blocări de roți!

Din 15 august, șoferii care parchează în parcările publice mumicipale fără a achita taxa de parcare riscă amenzi de 200 de lei. În caz de recidivă, contravenientul riscă blocarea roților, spune primarul general Nicușor Dan.

Edilul șef a explicat că regulamentul de parcare în Municipiul București este în vigoare, probabil, din 2018, și prevede atât tarife de parcare, cât și sancțiuni pentru neplata acestora.
Acest regulament nu a fost, însă, aplicat, până acum.

Nicușor Dan a mai explicat că data de 15 august a fost aleasă deoarece, în această perioadă, traficul este mai lejer și bucureștenii au timp să se obișnuiască cu plata parcării, până în septembrie, când se termină perioada de concedii și încep școlile.

„… Noi avem un Regulament de parcare – aprobat prin hotărâre de Consiliu General, în 2018, dacă nu mă înșel, care prevede și tarife și sancțiuni. Și el nu a fost aplicat, până acum. Și decizia este de a-l aplica. Și se referă la acele 10 mii de locuri de parcare, cele cu linie albastră, pe care Primăria Municipiului București le gestionează. (…) Avem un trafic mai redus în luna august. Și traficul mare începe în luna septembrie, când încep și școlile și se termină și concediile.
Decizia din 15 august a fost luată pentru a învăța bucureștenii cu aplicarea acestui regulament, pentru ca ei să știe, în momentul în care se întorc, de la 1 septembrie.
(…) Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de Consiliu General. Diferența este că el va fi aplicat.
Acest regulament prevede niște tarife orare – care sunt pe zonele zero, unu și doi, și prevede niște sancțiuni. Dacă nu mă înșel, 200 de lei este amenda, dacă parchezi și nu îți plătești locul pe care l-ai ocupat.
Și aceste sancțiuni vor fi ocupate. Dacă sancțiunea persistă, vor fi blocate roți”, a declarat primarul general Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a mai explicat că există, deja mai multe tipuri de abonamente pentru parcările municipale – cu sau fără rezervarea unui anumit loc, dar în Consiliul General se discută despre modificarea Regulamentului de parcare în Municipiul București, prin introducerea unui abonament mai ieftin, valabil doar pe timpul nopții, pentru rezidenții din zonele centrale ale orașului.

„Parcările publice din București sunt gestionate de operatori diferiți. Există parcările municipale, cele zece mii, pe care le gestionăm noi. Și, pentru acestea, există abonamente care au diferite grade. Există abonamente pentru rezervarea unui loc. Există abonamente fără rezervarea unui loc. Fiecare dintre ele sunt disponibile. (…) Există discuții, în cadrul Consiliului General, pentru a updata acest Regulament. De exemplu, pentru a prevedea niște abonamente mai ieftine pentru a parca începând de seara până dimineața, pentru rezidenții din zona centrală „, a explicat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.