Au fost selectate proiectele culturale din Programul de finanțare „București afectiv”

Peste 40 de proiecte ale operatorilor culturali din București au fost selectate în cadrul programului de finanțare nerambursabilă „Bucureşti afectiv”, inițiat de Primăria Capitalei prin ARCUB și se vor desfășura începând din luna august 2022 în Bucureşti.

Lista proiectelor selectate a fost publicată pe site-ul ARCUB.

Din cele 113 propuneri culturale înscrise anul acesta, 75 de proiecte au intrat în cea de-a doua etapă de selecţie. În total, în urma etapei de evaluare a ofertelor culturale, au fost selectate pentru finanțare 41 de proiecte din domeniile „Arte vizuale”, „Educaţie culturală şi artă comunitară”, „Proiecte colaborative și interdisciplinare”, „Artele spectacolului”, „Patrimoniu material şi imaterial”, „Multimedia, Artă şi Tehnologie”.

Pentru a stimula dezvoltarea sectorului creativ din Bucureşti, ediţia din 2022 a programului de finanţare „Bucureşti afectiv” susţine proiecte culturale care să genereze o reconectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc prin cultură.

Printre proiectele culturale susţinute în cadrul sesiunii de finanţare „Bucureşti afectiv” se numără evenimente cunoscute pentru oraş, precum cea de-a noua ediţie a Balkanik – World Musik Festival, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, ANIMEST #17 şi Les Films de Cannes a Bucarest.

Festivalul RADAR 2022 este unul dintre proiectele finaliste la domeniul „Multimedia, Artă şi Tehnologia” alături de Expoziţia VR Muzeul Abandonului, iar Bucharest International Dance Film Festival #8 şi Green Hours Live(s) propun publicului bucureştean evenimente interdisciplinare şi colaborative.

Din seria proiectelor de educaţie culturală şi artă comunitară fac parte Ateliere de autocunoaştere prin scris, Explorări artistice ale spaţiului public şi intervenţii civice prin teatru.

Proiectele culturale din cadrul sesiunii de finanţare 2022 se vor desfășura exclusiv în București în perioada 17 august – 15 noiembrie 2022.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.