Mâine începe Gala HOP 25

Tinerii actori ies, din nou, la rampă, în festivalul – concurs ce le este dedicat, Gala HOP.

Ediția  cu numărul 25 a Galei Tânărului Actor HOP are loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia,  în perioada 25-27 august,  și va fi transmisă live pe site-ul https://galahop.uniter.ro/ .

O puteți urmări, gratuit, iar la final, după încheierea concursului, pe  27 august ,de la miezul nopții și până la ora 16:00 vă puteți vota actorii preferați pe site-ul galei: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2022/.

Prezentatorii ediției sunt  Monica Odagiu și Alex Ștefănescu.

Director artistic este dansatorul, regizorul și coregraful Răzvan Mazilu, iar tema pe care a propus-o poartă tilul: ” Musical = Actor Total + Show Total”.

Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară. Prima etapă, de preselecție, a avut loc în perioada 13 – 15 iulie, iar acum vom asista la etapa finală, structurată pe două secţiuni: Secţiunea INDIVIDUAL şi Secţiunea GRUP.

Juriul HOP 25 îi are în componență pe: Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog, Lucian Vărșăndan – manager cultural.

Gala HOP este o competiţie profesionistă care pune în valoare creativitatea, originalitatea şi aptitudinile deosebite ale tinerilor actori.

Evenimentul este organizat, anual, de UNITER. A fost inițiat și condus de regizorul Cornel Todea, în 1998. Până la începutul pandemiei, gala avea loc la malul mării: a pornit la Costinești, s-a mutat la Mangalia, a revenit la Costinești, pentru alte șase ediții, apoi s-a desfășurat la Constanța, București și Alba Iulia.

Regizorului CORNEL TODEA a fost directorul și amfitrionul Galei până în anul 2012.

În perioada 2013 – 2015, direcția artistică a evenimentului a revenit regizorului RADU AFRIM, iar în perioada 2016 – 2018,  gala HOP s-a desfășurat sub bagheta profesorului și actorului MIKLÓS BÁCS. Edițiile anilor 2019 – 2021 marchează momentul în care dansatorul și coregraful GIGI CĂCIULEANU a preluat direcția artistică a Galei.

Anul acesta, RĂZVAN MAZILU preia frâiele Galei HOP.

Trecerea acestui sfert de veac de la prima ediție este marcată prin expoziția de afiș „GALA HOP. 25 DE ANI”, care poate fi vizitată în perioada 25-27 august, în foaierul Casei de Cultură a Studenților.

PROGRAMUL:

 Joi, 25 august, ora 18:00

Deschiderea Galei HOP 2022

Concurs secţiunea Individual şi proba impusă

Sidonia DoicaSugar, Butter, Flour 

Tudor Manea Năpasta lui Tevye

Laura Gabriela OanaDoamnelor de la Brunch…

Gabriela Porumbacu Bad Luck

Vlad Nicolici Catch Me If You Can

Ana Vînău I’m The Greatest Star

Concurs secţiunea grup şi proba impusă

„There’s Gotta Be Something Better Than This!”, cu: Cristina Danu, Cătălina Nițu, Lăcrămioara Soare

„Te iubesc, dar nu pe tine”, scenariul și regia colectivă, cu: Eduard Crucianu, Andrei Mărgineanu, Mihai Andrei Pleșa, Sara Pongrac, Paul Ștefan Tonca 

Vineri, 26 august, ora 18:00          

Concurs secţiunea Individual şi proba impusă

Larisa Belcea –  Lady Of The Underground

Cristina DanuSexy

Alex Macavei Paradisul cu un aparat de cafea

Maria GrosuZuza din 14G

Robert AgapeGod, I Hate Shakespeare!              

Concurs secţiunea grup şi proba impusă

„Tango Maureen”, cu: Sidonia Doica, Mara Țibuleac

„(încă un) Musical!”, cu: Andrei Duțu, Dragoș Ioniță, Laura Gabriela Oana

Sâmbătă, 27 august, ora 19:00        

Decernarea Premiilor. Musical… show total!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.