Câștigătorii Galei HOP25

Ediția  25 a Galei Tânărului Actor HOP  și-a desemnat câștigătorii.

Evenimentul s-a desfășurat  la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia,  în perioada 25-27 august,  și a fost transmis pe site-ul https://galahop.uniter.ro/ .

”O generație de aur suntem toți. Să crezi în noi, că punem musicalul pe roți” a fost mesajul din finalul concursului, desprins din song-ul celor doi prezentatori, Monica Odagiu și Alex Ștefănescu.

Director artistic, dansatorul, regizorul și coregraful Răzvan Mazilu, a propus tema: ” Musical = Actor Total + Show Total”, iar 21 de tineri actori au trecut acest HOP.

Nici juriul nu a avut o misiune ușoară.

Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog, Lucian Vărșăndan – manager cultural, au fost cei  cinci specialiști care au desemnat câștigătorii, anul acesta, după cele două seri de concurs.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2022

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriței LAURA GABRIELA OANA, pentru: „Doamnelor de la Brunch” din musicalul Company (Secțiunea Individual) și pentru „(încă un) Musical!” (Secțiunea Grup).

Premiul a fost anunțat de criticul de teatru, MARINA CONSTANTINESCU.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei MARIA GROSU pentru „Zuza din 14G”.

Premiul a fost anunțat de IOANA BOGĂȚAN, directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia împreună cu ION DUMITREL, președintele Consiliului Județean Alba.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual

NU S-A ACORDAT.

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „(încă un) Musical!”, cu ANDREI DUȚU, DRAGOȘ IONIȚĂ și LAURA GABRIELA OANA.

Premiul a fost anunțat de DRAGOȘ BUHAGIAR, președintele UNITER.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU”– Premiul special al juriului a fost acordat actriței CRISTINA DANU pentru „Sexy” din musicalul Mean Girls (Secțiunea Individual) și pentru „There’s Gotta be Something Better Than This!” din musicalul Sweet Charity (Secțiunea Grup).

Premiul a fost anunțat de AURA CORBEANU, vicepreședintele UNITER și de actorul PETRU MĂRGINEAN – câștigătorul premiului de anul trecut, cel care a  făcut gestul simbolic de a da mai departe trofeul – acel coupe-papier ce i-a aparținut marelui regizor, obiect care este păstrat timp de un an de câștigătorul ediției.

PREMIII GĂZDUITE

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală a fost acordat de actrița DORINA LAZĂR, directoarea Teatrului Odeon, actorului TUDOR-GRAŢIAN MANEA.

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”  a fost acordat de directoarea de casting FLORENTINA BRATFANOF actriței SARA PONGRAC.

PREMIILE PUBLICULUI (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro)

Cea mai bună actriţă: GABRIELA PORUMBACU

Cel mai bun actor: ROBERT AGAPE

Cea mai bună trupă de actori: spectacolul „Te iubesc, dar nu pe tine”, regia Vlad Sălbatecu, cu: EDUARD CRUCIANU, ANDREI MĂRGINEANU, MIHAI ANDREI PLEȘA, SARA PONGRAC, PAUL ȘTEFAN TONCA. Les Chobeaux

N.R.: Fotografiile au fost realizate de Andrei Gîndac

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.