Zilele Muzeului Ţăranului

Sursa foto: https://muzeultaranuluiroman.ro/

Cea de-a zecea ediţie a Zilelor Muzeului Ţăranului se va desfăşura, în perioada 8 – 18 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Evenimentul va reuni expoziții noi, un festival al povestirilor de pe Via Transilvanica, lansări de carte, ateliere, un târg de icoane şi proiecţii de film.

În prima zi a evenimentului, joi, 8 septembrie, ora 17:00, MNTR şi Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău, vernisează, la Sala Tancred Bănăţeanu, expoziţia de scoarţe româneşti „Ţeserea lumii”.

Publicul este aşteptat, în perioada 9 – 11 septembrie, la Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica, unde va putea descoperi România, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, prin acest eveniment muzeul celebrând, pe 10 septembrie, Zilele Europene ale Patrimoniului.

MNTR va găzdui workshop-ul Arta Paielor – Tablouri cu Paie, care se va desfăşura pe 12 şi 13 septembrie, între orele 11:00 şi 15:00, în curtea muzeului.

De asemenea, între 8 septembrie şi 7 octombrie, trecătorii vor putea vedea, în zona de afişare de pe bulevardul Ion Mihalache, expoziţia „Arhitectură şi materiale tradiţionale de construcţii”.

Pe 13 septembrie, începând cu ora 16:00, la Sala Media, va avea loc conferința de lansare a proiectului finanţat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA – Dragă Arhivă, iar pe 14 septembrie, de la ora 18:00, va fi deschisă, la Sala Acvariu, expoziţia meşterului crucer Vasile Marin, din Brebu, județul Prahova.

Expoziţia este concepută în completarea Târgului iconarilor și al meșterilor cruceri, care va avea loc, în acest an, în perioada 16 – 18 septembrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.