Pasajul Doamna Ghica nu se deschide anul acesta

Pasajul Doamna Ghica nu va fi deschis circulației anul acesta. Noul termen avansat de autorități este primăvara anului viitor. Lucrările nu stau însă pe loc, spune primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astăzi au ajuns pe șantier primele elemente ale tablierului metalic.

„Când am implicat Primăria Sectorului 2 în proiectul de la Doamna Ghica două lucruri m-au interesat – să resuscităm șantierul, să nu rămânem cu o intersecție majoră blocată și să fie pasajul finalizat până la finalul acestui an.

Primul obiectiv s-a atins. Lucrările merg normal. Fazele se succed și finanțarea este asigurată. Al doilea obiectiv, nu. În ciuda insistențelor, nu vom reuși pornirea asfaltării anul acesta.
Azi dimineața au ajuns primele două transporturi ale tablierului de la pasajul Doamna Ghica. Diseară ajunge și al treilea.
În următoarele săptămâni vom primi rând pe rând piesele necesare pentru asamblarea celor 3 segmente mari din care e format podul. Până la jumătatea lunii octombrie vom avea pe șantier toate piesele necesare.
Conform graficului de execuție în luna februarie tablierul va fi montat integral. Apoi vom începe celelalte lucrări la carosabil, iluminat, sistem de canalizare. Mai sunt câteva amănunte de stabilit, dar în mare măsură planul este fixat și constructorul se ține de el.
Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor.”

La pasajul Doamna Ghica, Primăria Generală execută lucrările în regie proprie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, dar șantierul are doi ani întârziere faţă de primul termen promis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.