VIDEO: Pasajul Unirii se redeschide mâine

După numai 77 de zile, Pasajul Unirii se redeschide mâine traficului rutier, consolidat și modernizat. Deschiderea este prevăzută pentru ora 20.00.

Pe lângă lucrările de consolidare a structurii de rezistență, au fost montate panouri șoc – absorbante care să reducă numărul victimelor și gravitatea traumelor, în cazul nedorit al producerii unor accidente rutiere, a explicat edilul Sectorului 4, Daniel Băluță.
A fost mult îmbunătățit iluminatul în pasaj, așa cum se poate observa din fotografiile și videoclipul alăturat.
foto: Mircea Apostolescu
A fost montat un sistem de ventilație dotat cu senzori, care îl declanșează în momentul în care crește peste limitele admise concentrația de dioxid de carbon.
foto: Mircea Apostolescu
De asemenea, noul sistem de ventilație permite dirijarea fumului, în cazul producerii unui incendiu în pasaj, astfel încât fumul să nu pună în pericol viața oamenilor, a mai explicat Băluță.
Edilul mai spune că, în colaborare cu Apa Nova, a reușit să îmbunătățească și sistemul de canalizare al pasajului, astfel încât acesta să nu mai fie inundat, la o ploaie mai puternică.
foto: Mircea Apostolescu

Lucrările au costat 12 milioane de euro și au fost finanțate, în totalitate, de către Primăria Sectorului 4.

În 2024 ar putea demara consolidarea planșeului Unirii!
Daniel Băluță a declarat, astăzi, că, până la finele acestui an, se va finaliza studiul de fezabilitate privind consolidarea planșeului Unirii. Atunci, vor putea fi anunțate atât măsurile cerute de specialiști pentru consolidare, cât și restricțiile de circulație necesare pentru desfășurarea lucrărilor.
Lucrările propriu-zise ar putea demara, însă,, abia pe la jumătatea anului 2024, deoarece, după finalizarea studiului de fezabilitate, mai trebuie parcursă etapa elaborării proiectului tehnic, a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.