Conturile companiei Blue Air au fost deblocate!

foto: newsair.ro

Agenția Fondului de Mediu a anunțat că a suspendat poprirea pe conturile Blue Air. Situația a creat haos pe aeroporturi, după ce compania a suspendat zborurile până luni, 12 septembrie.

Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu:

”În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.”

Compania Blue Air a anunţat ieri sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, invocând că Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Decizia companiei aeriene a provocat haos pe aeroporturi, premierul Nicolae Ciucă anunțând că sunt peste 3.000 de români cărora le-au fost anulate zborurile.

Peste 2.000 de români au cerut deja sprijin, TAROM fiind una dintre soluțiile identificate de Guvern pentru repatrierea acestora, a precizat miercuri Dan Cărbunaru.

El a spus că Guvernul a aprobat azi hotărârea prin care a alocat sume suplimentare din fondul de rezervă bugetară pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor pentru a suporta costurile repatrierii cetățenilor români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență.

Aceste costuri suplimentare sunt 5 milioane de lei reprezentând credite de angajament și credite bugetare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.