Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină pentru jumătate din țară!

Foto: Marga Tudor (Bucuresti FM)

Meteorologii au emis două avertizări meteo valabile pentru centrul și vestul țării, valabile până vineri.  Sunt așteptate ploi torențiale, grindină, dar și rafale puternice de vânt, anunță ANM.

Codul portocaliu de ploi torențiale a intrat în vigoare la ora 17.00 și este valabil până mâine, la ora 12.00.

Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu ploi torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină”, anunță ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40… 60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Codul galben de ploi este valabil până mâine la ora 21.00.

În vestul, centrul și nord-vestul țării și în zonele de munte vor fi perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În același timp, un cod galben de vânt puternic este valabil până în această seară la ora 22.00.

Meteorologii anunță că vântul va avea intensificări susținute la munte, unde rafalele vor depăși 80-100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 55-65 km/h.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, începând cu ora 16.00, au fost oprite manevrele în porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea și Midia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.