De Zilele Bucureștiului – o nouă expoziție la ARCUB

În contextul aniversării celor 563 de ani de la prima atestare a Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide vineri, 16 septembrie, expoziția „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie şi cultură în spațiul românesc”.

Aceasta prezintă, în premieră, piese rare din colecțiile Emilian Radu, dar şi obiecte de tezaur din patrimoniul Muzeului National de Istorie a României.

Expoziţia este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Muzeul National de Istorie a României,

Evenimentul poate fi vizitat în perioada 16 septembrie – 22 octombrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni şi face parte din seria de evenimente „Zilele Bucureştiului”.

Expoziția este completată de trei capodopere ale culturii medievale aflate în patrimoniul Muzeului National de Istorie a României, exponate clasate la categoria tezaur.

Extrem de prețioase prin vechime şi conținut, Tetraevanghelul Sfântului Cuvios Nicodim şi Tetraevanghelul Sfântului Cuvios Spiridon sunt primele manuscrise copiate de cărturari vestiți din Țara Românească şi Moldova.

Cel de-al treilea exponat din patrimoniul MNIR este Codex Altemberger, ce cuprinde drepturile şi obligaţiile sașilor în perioada 1481-1700.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.