Ce stim despre donarea de celule stem și de sange?

In Romania este nevoie de campanii de informare privind donarea de celule stem și de sange, susțin autoritațile, romanii fiind cu 20 % mai puțin interesați decat locuitorii din alte state.

În Registrul Național al Donatorilor Voluntari sunt inscriși puțin peste 80.000 de romani, in condițiile in care Germania are 9 000.000 de donatori voluntari, afirma ministrul Alexandru Rafila:

,, Cred ca trebuie sa avem oportunitatea sa facem cunoscuta mai mult aceasta procedura, care se refera la inscrierea intr-un registrul național al potențialilor donatori, care sa asigure. accesul pacienților din Romania care au diverse cancere de sange, la transplant de celule stem in cazul in care exista compatibilitate.”

Pacienții romani care au avut nevoie de transplant de celule stem, cei mai mulți au fost compatibili cu donatori din alte țari.

Directorul general al Registrului, Aurora Dragomirișteanu subliniaza ca este bine sa se inscrie in registru:

,, Diversitatea etnica și particularitațile din anumite zone geografice fac ca gasirea intr-un timp relativ scurt a unui donator compatibil sa fie dificila sau imposibila.”

Informații despre cum va puteți inscrie in Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice gasiti pe www.registru-celule-stem.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.